Her går modul nummer 100 000 ut av fabrikken til Moelven Byggmodul AS. Den skal brukes av Stord Innkvartering til å bygge ut en kantine ved et av Aker Solutions’ anlegg på Vestlandet.

Siden den nåværende fabrikken til Moelven Byggmodul AS i Moelv ble bygd i 1975, har selskapet produsert og levert 100 000 norske kvalitetsmoduler i tre, som har blitt til alt fra skoler, studentboliger, overnattingssteder, hoteller, kontorer og anleggsrigger, for å nevne noe. Hvis man regner med «husene på hjul» som ble produsert i den gamle fabrikken på Moelv, og boligmodulene som ble produsert i den tidligere fabrikken på Hjellum, har selskapet produsert over 150.000 moduler totalt. 

Enkelt å utvide med moduler

En stor del av Moelven Byggmoduls produksjon går til bygg- og anleggsbransjen og modul nummer 100 000 er én av dem. Kjøperen er Stord Innkvartering AS og jubileums-modulen er én av fem moduler som skal brukes til å bygge på kantina ved et av Aker Solutions’ anlegg på Stord.

Vi har gjennom flere år hatt et svært godt samarbeid med Moelven Byggmodul, og kjøper et betydelig antall moduler hvert år.

Endre Sørstrømmen Daglig leder/Stord Innkvartering

- Dette er et godt eksempel på én av de store fordelene ved å bygge med moduler. Dersom man etter hvert ser at man trenger større plass, er det enkelt å utvide med flere moduler, sier administrerende direktør ved Moelven Byggmodul AS, Frode Henning Killi.

Les også: 10 fordeler med modulbygg

Dette er noe av hva de 100 000 modulene har blitt brukt til:

×

Direktøren blir stolt og ydmyk når han tenker på hva alle de 100 000 modulene har blitt brukt til opp gjennom årene.

- Tenk for eksempel på alle de tusen anleggsarbeiderne som har hatt dette som hjem mens de har vært med på å bygge opp landet til det det er i dag. Det er stort å få være en del av den historien, sier Killi.

Modulene speiler tiden vi lever i

Killi mener 100 000-milepælen viser at modulkonseptet er like relevant nå som for 50 år siden.  

- Dagens moduler kan ikke sammenlignes med den opprinnelige “Moelven-brakka”, som mange kanskje forbinder oss med. Modulene anno 2023 er høyteknologiske, funksjonelle og bærekraftige. Modulene bygges med materialer av tre og selv i et bygg over flere etasjer bruker vi kun treverk i bærekonstruksjonen. Modulbyggene våre kan enkelt bygges om eller demonteres og gjenbrukes der det trengs. For å vise at vi mener alvor med bærekraftsarbeidet vårt, kan vi nå også stemple oss som Miljøfyrtårn, sier Killi. 

Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for miljødokumentasjon og er et miljøledelsessystem. Som sertifisert Miljøfyrtårn-bedrift tilfredsstiller Moelven Byggmodul AS strenge kriterier knyttet til avfallshåndtering, kontinuerlig energireduserende tiltak, utslipp, arbeidsmiljø, estetikk og grønnere innkjøp og transportløsninger. 

Moelven Byggmodul AS er miljøfyrtårn-sertifisert.png

Modulene er også tilpasset dagens standarder og ønsker fra kunder. 

- Kundenes behov er i stadig endring. Nå leverer vi blant annet solfangere, varmestyringssystemer og balansert ventilasjon – alt for at brukerne av modulbyggene skal ha det best mulig. Modulene speiler tiden vi lever i, så fargevalg og interiør er selvfølgelig elementer som hele tiden fornyes, sier han. 

Full fart i fabrikken til Moelven Byggmodul AS, person som jobber på modul med mørk kledning

Full fart

I dagens produksjonsmiljø klarer Moelven Byggmodul AS å produsere 60 moduler i snitt hver uke.

I fabrikken er det alltid tørt og fint, medarbeiderne jobber i flyt og slipper å vente på hverandre. Parallelt med at vi jobber i fabrikken, kan grunnarbeidene utføres på byggeplassen. Når modulene transporteres ut, er alt lagt til rette for at montering og ferdigstillelse skjer på en svært effektiv måte. 

Les mer om modulkonseptet

Modul nummer 100.000 gikk ut av fabrikken til Moelven Byggmodul i dag

Hyller medarbeiderne 

Direktøren trekker frem medarbeiderne som nøkkelen til at Moelven Byggmodul nå kan feire 100 000 moduler.

- Å nå en slik milepæl viser at vi har evnen til å omstille oss nye markeder, samtidig som vi sørger for lønnsomme arbeidsplasser. Det vil jeg gjerne takke medarbeiderne våre for. Jeg er stolt av at de hele tiden har fokus på kvalitet, produktivitet og forbedringer i alle ledd, samt måten de jobber sammen med kundene på for å finne de beste løsningene for akkurat dem, sier Killi. 

×