På Langmoen i Brumunddal blir plank til kledning, og til det trengs godt med plass. Tar du turen innom Brumunddal, er det ikke vanskelig å få øye på anlegget til Moelven.

Trailerne som kommer med virke fra sagbrukene, losser i en hall på størrelse med en av OL-hallene i området. Truckene der inne henter råmateriale fra gulv til tak – 14 meter over bakken, og kjører det over til anlegget som skal gi det form.

For i saga blir plank til kledning. Og med dimensjonene og tempoet her inne, skjønner vi at nordmenn er glade i å bygge i tre. For å holde tritt med etterspørselen, jobbes det skift for å levere all kledningen som skal til for å dekke behovet.

_MG_9691_crop.jpg

Edgar Indsetviken har jobbet med å produsere Heftig kledning i flere år, her overflatebehandles kledningen under optimale forhold. Foto: Stian Throndsen

Inne her på saga og ut der borte går det rundt 250 000 løpemeter kledning i uka.

Edgar Indsetviken Driftsleder

Driftsleder Edgar Indsetviken vet å sette det i perspektiv:

- Inne her på saga og ut der borte går det rundt 250 000 løpemeter kledning i uka. Er man interessert i mange nuller, er det bare å regne per år. Og som en digresjon – noen her regnet ut at vi i fjor leverte nok til å dekke hele Jotunheimen.

Heftig kledning

Heftig kledning er vår beste grankledning produsert av førsteklasses råstoff og fremstilt av, etter vår mening, de dyktigste folka.

Heftig er i tillegg overflatebehandlet med Jotuns beste produkter, under optimale forhold innendørs i fabrikk. Det gir deg det beste utgangspunktet for
en kledning med pent utseende og lang levetid. Vi har en mengde ulike
kledningsprofiler du kan få i akkurat den fargen du vil. Velg mellom PRO +, PRO, SYN, EKO og BAS.

Men saga skal ikke bare kappe. Heftig kledning er et fellesnavn på de mange forskjellige profilene som Moelven leverer overflatebehandlet. De mest populære produseres for lager og er leveringsklare, mens andre produseres på bestilling. Se det store utvalget av Heftig kledning her.

- For noen år siden var det vanlig at vi leverte slik kledning rett ut til snekker og kunde, men nå er det unntaket, fortsetter Edgar mens vi går videre mot neste hall.

Og mens det luktet godt av ferskt tre i saga, er denne hallen nesten luktfri. Det til tross for at vi er i hallen for påføring av toppstrøk der enorme anlegg grunner, maler, tørker og lagrer kledning.

- Her inne har vi skapt et ideelt miljø for ferdiggjøringen av Heftig kledningen, forteller Edgar og peker mot taket der store luftfuktere sørger for ideell fuktighet mens termostater regulerer temperaturen.

- Det finnes ikke noe bedre sted å male enn her. Mens du aldri vet hva slags vær du får ute, har vi hundre prosent kontroll på alt her inne. Hvert ledd i prosessen har sin egen kontrollstasjon, og avvik tolereres ikke.

- Her blir Heftig kledningen dessuten behandlet med det beste fra Jotun, fortsetter Edgar. - Først Visir grunning og så påført Drygolin Nordic Extreme, det vi kaller PRO. Nå kan vi også levere kledning påført svanemerket maling, Drygolin Color Expert, vi kaller den Heftig EKO.

Reportasjen fortsetter under bildet. 

_MG_0156-crop.jpg

Heftig kledning får du i en mengde ulike profiler og du kan velge akkurat den fargen du ønsker. Foto: Stian Throndsen.

Ved endestasjonen i den store hallen overvåker en ung dame en maskin som pent stabler ferdig tørket, rødmalt kledning på pall.

- Den rødfargen er nesten blitt unntaket, nå om dagen går det mye i Egghvit og mørke brune/svarte transparente farger sier Edgar.  

- Med Jotun på laget, leverer vi nå farger fra hele NCS-spekteret.

 

For informasjon om pris og bestilling;